Welkom op de website van Indian Style

Tecumseh

Shawneehoofd, tijdens een van zijn vele reizen, die hij maakte met het doel een indiaanse federatie te creren, om de blanke te weren, viel uit tegen Big Warrior, hoofd van de Creek, die zijn leiderschap betwistte:

Je bloed is blank! Je hebt mijn woorden aangehoord, de stokken en de wampum en de krijgsbijl ter hand genomen, maar je bent niet van plan te vechten. Ik ken de reden; je gelooft niet dat de Grote Geest mij gezonden heeft. Je zult het weten. Ik vertrek onmiddellijk uit Tuckhabatchee en zal direct naar Detroit gaan. Als ik daar aankom zal ik met mijn voeten op de aarde stampen en ieder huis in Tuckhabatchee zal in elkaar storten. (Vreemd genoeg trof, tegen de tijd dat Tecumseh Detroit bereikte, een aardbeving Tuckhabatchee en de hutten van Big Warriors dorp.)

In juli 1811 ging Tecumseh, vergezeld van zijn krijgers, de Wabash rivier af om onderweg andere stammen over te halen om zich in de zuidelijke confederatie te verenigen:

Waar zijn vandaag de Pequots? Waar zijn de Narragansett, de Mohikanen, de Pocanet en de andere machtige stammen van ons volk? Zij zijn ten onder gegaan in de hebzucht en de onderdrukking van de blanken, en verdwenen als sneeuw voor de zomerzon. Zullen wij onszelf op onze beurt laten vernietigen, zonder nog eenmaal een poging, ons ras waardig, te ondernemen. Zullen wij zonder strijd onze woonplaatsen, ons land, ons geschonken door de Grote Geest, opgeven? De graven van onze doden en alles wat ons dierbaar en heilig is? Ik weet dat jullie met mij zullen zeggen: Nooit! Nooit! Slaap niet langer, O Choctaws en Chickasaws, in valse veiligheid en geloof niet langer in dromen! Zullen anders niet de graven, waarin de beenderen van onze doden liggen, in omgeploegde velden veranderen?